KARIS LEGENDER

Det är över tio år sedan Karis stad fanns och Raseborgs stads kommunsammanslagning genomfördes 2009. Detta uppmärksammades med en 10300-utställning och vernissage vid nyår den 29 december 2018.

Utställningen handlar om Karis legender, symboliserar samhörighet över språkgränser i en liten kommun, samtidigt som den synliggör vad som genom tiderna bidragit till ett hemtrevligt och funktionellt Karis. Äldre generationens lokala profiler och företagare, samt olika verksamheter är i fokus. Genom att trycka på ett porträtt får du mer information.

Under vernissagen visades fotografierna med tillhörande utställningsdesign.

Maarit Feldt-Ranta välkomnade alla karisbor att se utställningen med ett öppningstal som finns att läsa här.

Utställningen förverkligades av producent Elin Sundell, fotograf Ian Granström och designer Petri Horttana. Utställningen och vernissagen förverkligades med understöd av Sparbanksstiftelsen Karis-Pojo. Vernissagen förverkligades i samarbete med Art Café Serendipity, Bitoz och PR-Printer. Du kan även läsa mer om vernissagen här.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.