TEATER

Edward
Bild: 2023

”En stad full av vänner var man alltid har en plats att vara på.”

Edward har ett intresse för teater, musik och att stå på scen. Då han var 12 år gick han på Teaterskolan Konfetti och idag spelar han piano en gång i veckan på Musikinstitutet Raseborg i Kulturhuset Fokus. Han har varit med i flera lokala teaterföreställningar, bland annat hade han huvudrollen i Peter Pan på Raseborgs sommarteater 2021 och i Månskensprinsen på Kulturhuset Karelia 2023. Redan i lågstadiet deltog han i en skolpjäs och han har i skolan även fungerat som konferencier. Han tycker även om att se teater och han tycker bäst om de föreställningar som har ett glatt slut. Som barn besökte han ofta Raseborgs sommarteater och ibland åkte de med familjen in till Helsingfors för andra teaterupplevelser.

Edwards intresse för teater har lärt honom mycket. Efter att han varit med i lokala teaterproduktioner förstår han på en djupare nivå hur en teater är uppbyggd och hur en föreställning tar sin form. Han ser mycket mer detaljer på scenen än innan och tycker det är fascinerande hur kombinationen av manus, regi, scenografi, scenkläder, ljus med mera gör en berättelse till en helhet. Det är spännande att se hur ett produktionsteam dramatiserar en bok eller film till en unik teaterupplevelse. Utöver detta och glädjen på scen får man träffa nya människor i alla åldrar i nya produktionsteam och ensemblen.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.