SKATEBOARDING

Fille
Bild: 2021

“Skateparken känns som mitt hem här i Karis” 

Fille har skateboardat sedan 2017. Tidvis har han nästan dagligen varit i Karis skatepark då vädret tillåter. Förutom det besöker han andra ställen för att kunna hålla på med sin hobby inomhus. Han har intresse för att delta i olika skateboarding-evenemang och han hoppas det skulle finnas fler hallar för skateboarding i närheten i framtiden. 

Fille har tidigare haft flera hobbyer och hans intresse för skateboarding kom just innan han började högstadiet. Skateboarding gillar han för friheten. Han kan själv bestämma när han skateboardar, var och hur länge. Han väljer fritt vad han gör och övar, och det finns skatebräden i olika varianter och personliga stilar. Friheten tillåter honom att han vara kreativ och det finns oändligt av trick och alternativ för träning. Han följer aktivt med andra som håller på med skateboarding på sociala medier – både för nöje och inspiration. Genom hobbyn träffar han nya människor i skateparken och genom de gemenskaper som skateboarding erbjuder. 

Karis skatepark byggdes av Raseborg stad och invigdes år 2015. Skateparken finns vid Karis idrottspark. 

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.