ORIENTERING

Unto
Bild: 2023

“Karis är en bra plats med passligt mycket stadsmiljö, skog och natur”.

Unto har orienterat sedan han var 11 år gammal. Han är med i Karis Ura som under sommarhalvåret träffas som mest, en gång i veckan. Under vinterhalvåret tränar han mest kondition. Orienteringsbanor görs i olika längder och man tränar på att bland annat läsa kartor och gestalta naturen på förhand. Att kunna använda sig av en kompass är viktigt för precision. Banorna är oftast i skogen runt om i Raseborg. Stadsorientering görs ibland.

Unto har tävlat i orientering  lokalt, runt om i Finland och utomlands. Hans styrka är att springa från flagga till flagga. Under en tävling används ett stämpelkort vid varje flagga som utgör själva orienteringsbanan – för att bevisa att man varit på plats och kunna räkna en sluttid. Unto tränar för att bli bättre på sporten för tävlingar, men orientering för honom är också ett sätt att koppla av. Förutom att det är skönt att vara i skogen är det även ett sätt att umgås med vänner. 

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.