MUSIK

Felicia, Vide, Simon, Birk och Elias
Bild: 2021

“Karis är lite underskattat ibland. Här finns fina platser, det är nära större städer och det finns mycket fin musik. Shakki är najs, det finns mycket kultur.”

Bandet WaLe’s startade år 2016 av fem unga musiker från Karis och Pojo. Tillsammans spelar Birk, Elias, Felicia, Simon och Vide låtar som de själva gillar att lyssna på och som de lyckas få ihop till en bra helhet. De väljer musik som är rolig att uppträda med och främst covers – men de har även prövat på att skriva egen musik. 

Tillsammans som band bemästrar de sång och instrumenten gitarr, trummor, bas, saxofon, dragspel, piano, keyboard och talkbox. Inför konserter och uppträdande övar de mera intensivt tillsammans, och ibland kan de träffas en gång i veckan för övning. De har idag god scenvana och många uppträdanden bakom sig. Tillsammans har de alltid roligt på scenen och de vill underhålla sin publik. 

Alla inom bandet musicerar på sin fritid och övar gemensamma låtar som de uppträder med. På olika sätt har de lärt sig musicera och spela sina instrument. En del av dem har studerat vid en musiklinje, de har gått på kurser på medborgarinstitutet och varit i musikskola som små. 

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.