MOTORER OCH BILLJUD

Nico
Bild: 2023

“Tre bensinstationer men ingen etanol.”

Nico har så länge han kan minnas haft ett stort intresse för bilar och motorer. Vid högstadieåldern tog intresset fart och han började fixa på egen hand. Han har lärt sig det mesta av sin pappa men även från nätet och genom att pröva på. Det är främst bilar och billjud han intresserat sig för men han har även haft moped tidigare. Idag spenderar han mycket tid i hallen och han brukar delta i olika bilträffar, evenemang och kör rätt mycket bil själv. 

Att hålla på med motorer och billjud är roligt men också praktiskt, till exempel då bilen är i behov av service. Man kan greja året runt på bilen, och Nico har tur med tillgång till en hall som underlättar jobbet. Nico är i hallen och fixar så ofta som möjligheten kommer. Utöver det läser han dagligen om bilar, motorer och olika ljudsystem, och följer även med andras projekt på sociala medier. Han har ett speciellt intresse för bilmärket Volvo och gamla bilar. Att planera, montera nytt och reparera ger både utmaningar och glädje – och att få se ett färdigt resultat motiverar honom och ger en bra känsla.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.