HANDBOLL

Li och Isolde
Bild: 2022

“Karis är en handbollsstad. Här finns en filis som ingen annan stad har.”

Li och Isolde har spelat handboll ända sedan bollskolan i tidig lågstadieålder. Allt sedan de föddes har de hängt i handbollshallen och de har också prövat på andra sporter. Det är i föreningen BK-46 de spelar och som mest kan de träna handboll och fysik 7 gånger i veckan. De deltar i flera serier med motståndare i olika åldrar och båda två spelar på flera positioner på plan. De tycker att spelet är det roligaste, fast också teknik intresserar dem. Stora körningar, ett bra försvar, att göra mål och utmana en mot en ger dem en bra känsla. 

Genom handbollen får Li och Isolde träna fysiskt och de tycker att handbollen varit den roligaste sporten som de hållit på med. Att få åka på handbollsresa är alltid en av årets höjdpunkter, då det är roligt både på planen och under hela resan. Sporten har gett dem många lagkamrater och goda vänner för livet. Intresset för handboll är även stort inom familjen och de följer med mycket på handboll både utomlandsifrån och i hallen, Karis idrottshall. 

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.