DANS

Fannie och Ellen fotograferade vid dansstudions spegel

Ellen och Fannie
Bild: 2020

”Alla känner alla, finns inte så mycket att göra utom hobbyn. Karis är en trevlig och helt okej hemstad. Man känner sig som hemma här.”

Fannie och Ellen dansar på sin fritid. De dansar i dansskolan Hurja Piruetti flera dagar i veckan. Förutom träning har de tävlat och deltagit i shower runt om i Finland och också utomlands som i Kroatien, Spanien och Italien.

Dansskolan erbjuder variation och olika möjligheter. Inom dansskolan finns det flera stilar att välja mellan och de har prövat på flera dansstilar. Bland annat kommersiell dans, nutidsdans, hip hop, jazz och balett är stilar som de dansat längs med åren. Dans som konstform och rörelser blir som ett eget gemensamt språk.

På danslektionerna övar de koreografi, stora och små rörelser, ansiktsuttryck, hållning och mycket mer. Dansen sprider och ger glädje och då de dansar känner de sig fria och de får uttrycka sig kreativt. Längs med åren har de fått flera nya vänner genom hobbyn och dansskolan känns för dem som en egen dansfamilj.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.