UNG I KARIS

Det är mer än tio år sedan Karis stad fanns –
kvar finns karaktären, platserna, shakkis briljans.

Denna 10300-utställning handlar om att vara ung i Karis. Utställningen visar glädje, passion och samhörighet över språkgränser, samtidigt som den synliggör en livlig och kulturrik ort. Den yngre generationen, hobbyer och föreningsliv är i fokus.

”Ung i Karis” har skapats inom projektet 10300 av producent Elin Sundell, fotograf Ian Granström och designer Peta Horttana – alla med rötter i Karis och ett intresse för att främja kulturlivet i Raseborg på olika vis. Utställningen består av porträttfotografier med egen utställningsdesign och intervjuer. Alla som intervjuats har koppling till Karis på olika sätt.

För att fira ytterligare konstverk som projektet ännu arbetar med ordnar projektet 10300 tillsammans med Raseborgs ungdomstjänster, Luckan Raseborg, TryckeriTeatern och frilansande aktörer ett ungdomsevenemang den 12 maj 2023. Läs mer här.

Utställningen har förverkligats med understöd av Sparbanksstiftelsen i Karis-Pojo, Stiftelsen Sophie von Julin och Svenska kulturfonden.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.

Är du 13-19 år och intresserad av att ställa upp framför kameran? För att visa vad du gör på din fritid och för en intervju? Anmäl ditt intresse här.