UNG I KARIS

Det är mer än tio år sedan Karis stad fanns –
kvar finns karaktären, platserna, shakkis briljans.

Denna 10300-utställning handlar om att vara ung i Karis. Utställningen visar glädje, passion och samhörighet över språkgränser, samtidigt som den synliggör en livlig och kulturrik ort. Den yngre generationen, hobbyer och föreningsliv är i fokus.

”Ung i Karis” har skapats inom projektet 10300 av producent Elin Sundell, fotograf Ian Granström och designer Peta Horttana – alla med rötter i Karis och ett intresse för att främja kulturlivet i Raseborg på olika vis. Utställningen består av porträttfotografier med egen utställningsdesign och intervjuer. Alla som intervjuats har koppling till Karis på olika sätt. Intervjuerna kan läsas på plats och på webbsidan 10300.fi. På webbsidan kan man kan ta del av fler fotografier, den tidigare 10300-utställningen Karis legender och texter om Karis.

Utställningen visas i Kulturhuset Fokus i februari och kan ses på våning två i galleri Promenade enligt kulturhusets öppethållningstider. Den 9.2 ordnas en vernissage i caféet SysterÅbror klockan 18-19.

För att fira ytterligare konstverk som projektet ännu arbetar med ordnar projektet 10300 tillsammans med Luckan Raseborg, TryckeriTeatern och stadens ungdomstjänster ett ungdomsevenemang senare år.

Utställningen har förverkligats med understöd av Sparbanksstiftelsen i Karis-Pojo, Stiftelsen Sophie von Julin och Svenska kulturfonden.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.

Är du 13-19 år och intresserad av att ställa upp framför kameran? För att visa vad du gör på din fritid och för en intervju? Anmäl ditt intresse här.