Sture Walls, Karis Cykelcentral

”Karis är en trivsam ort, nära till Åbo och Helsingfors tack vare järnvägen. All service finns nära och är mångsidig. Det finns möjlighet till olika aktiviteter, som sporter, teater och musik. Inflyttning av olika folkgrupper har även berikat tillvaron här.”

Karis Cykelcentral har sedan 1952 varit verksam i branschen för sport och fritid, och har funnits i samma hus sedan 1957. Företaget har drivit en butik och serviceverkstad för cyklar, mopeder och små maskiner. Utöver detta har också restaurering och försäljning av veteranfordon gjorts. Idag har tre generationer i familjen varit aktiva i verksamheten. Sture har varit med sedan början av 70-talet och man ser honom ännu idag i butiken.

Sture har under sin tid på Karis Cykelcentral tyckt om kontakten till människor och det självständiga arbetet. Sport och motion, samt restaurering och bevarande av gamla föremål gillar han. Möjligheten till att förverkliga dessa intressen genom verksamheten har han uppskattat.

Alla bilder på denna sida ägs av arbetsgruppen. Bilder och porträttbeskrivningar får spridas genom sidan men ej användas på andra sätt.