VPK

Adeline, Simon och Wilhelm
Kuva: 2021

“Kaikki tuntee toisensa Karjaalla!” 

Adeline, Simon ja Wilhelm ovat olleet VPK:laisia, vapaapalokuntalaisia, jo monta vuotta. He osallistuvat säännöllisesti vapaapalokunnan toimintaan ja harjoituksiin Backgrändissa. Muiden nuorten ja ohjaajien kanssa he harjoittelevat muun muassa sammuttamista, pelastamista, ensiapua ja yhteistyötä. Treeneissä harjoitellaan fyysistä ja henkistä puolta, ja he saavat myös oppia ensiaputaitoja jota on hyvä osata esimerkiksi jos sattuu paikalle  liikenneonnettomuuksissa. Oikeanlaisilla harjoituksilla he voivat saada tulevaisuudessa olla mukana niin sanotussa hälytysosastossa ja mukana auttamassa oikeissa vaaratilanteissa.

VPK antaa toki paljon muutakin kun vain taitojen kehitystä. Nuorten mielestä yhteenkuuluvus on vapaapalokunnassa suuri. He ovat saaneet uusia ystäviä sekä yhdistyksen että leirien kautta. Leirit ovatkin usein vuoden huippukohta ja niitä järjestetään eri paikkakunnilla. Kaikki löytävät niin sanotun oman juttunsa tästä harrastuksesta. Yksi pitää kiipeämisestä ja ensiavun harjoittelusta ja toisen mielestä savusukellus on hauskinta. 

Kaikki sivustolla olevat kuvat ovat työryhmän omaisuutta. Sivustolla olevia kuvia ja muotokuvien kuvauksia saa jakaa, muttei käyttää muilla tavoilla.