TEATTERI

Edward
Kuva: 2023

”Kaupunki täynnä ystäviä, josta aina löytyy paikka olla.” 

Edward on kiinnostunut teatterista, musiikista ja lavalla olemisesta. 12 – vuotiaana hän oli mukana Teatterikoulu Konfettissa ja nykyään hän soittaa pianoa kerran viikossa Raaseporin musiikkiopistossa Kulttuurikeskus Fokuksessa. Edward on ollut mukana useissa paikallisissa teatteriesityksissä, muun muassa pääroolissa Raaseporin kesäteatterissa 2021 esityksessä Peter Pan, sekä Kulttuuritalo Karelian näytelmässä Månskensprinsen 2023. Hän osallistui jo peruskoulussa koulunäytelmään ja on toiminut myös juontajana koulussa. Edward käy mielellään teatterissa ja hänen mielestään parhaat esitykset ovat ne joilla on onnellinen loppu. Lapsena hän vieraili usein Raaseporin kesäteatterissa ja joskus perhe lähti Helsinkiin hakemaan muita teatterielämyksiä. 

Teatteri kiinnostuksen myötä Edward on oppinut paljon. Hän on paikallisten teatterituotantojen myötä oppinut ymmärtämään syvemmällä tasolla miten teatteri on rakennettu ja miten esitys muotoutuu. Hän näkee lavalla paljon enemmän yksityiskohtia kuin ennen ja pitää kiehtovana, kuinka muun muassa käsikirjoituksen, ohjauksen, lavastuksen, näyttämöpukujen ja valaistuksen yhdistelmä tekee tarinasta kokonaisuuden. On jännittävää nähdä, kuinka tuotantotiimi dramatisoi kirjan tai elokuvan ainutlaatuiseksi teatteri elämykseksi. Tämän ja näyttämön ilon lisäksi pääsee tutustumaan uusiin, kaikenikäisiin ihmisiin uusissa tuotanto tiimeissä ja kokoonpanoissa.

Kaikki sivustolla olevat kuvat ovat työryhmän omaisuutta. Sivustolla olevia kuvia ja muotokuvien kuvauksia saa jakaa, muttei käyttää muilla tavoilla.